Tuesday, September 8, 2009

Tips At Work For Lazy People!!!!!..

1. NEVER WALK WITHOUT A DOCUMENT IN YOUR HANDS
- People with documents in their hands look like hardworking employees heading for important meetings. People with nothing in their hands look like they`re heading for the canteen. People with a newspaper in their hand look like they`re heading for the toilet. Above all, make sure you carry loads of stuff home with you at night, thus generating the false impression that you work longer hours than you do.

2. USE COMPUTER TO LOOK BUSY
- any time you use a computer, it looks like "work" to casual observer. You can send and receive personal e-mail, chat and generally have a blast without doing anything remotely related to work. These aren't exactly the societal benefits that the proponents of the computer revolution would like to talk about but they`re not bad either. When you get caught by your boss - and you will get cought -- your best defense is to claim you`re teaching yourself to use new software, thus saving valuable training expenses

3. MESSY DESK
- Top management can get away with a clean desk. for the rest of us, it looks like we`re not working hard enough. Build huge piles of documents around your workspace. to the observer, last year`s work looks the same as today`s work; it`s volume that counts. Pile them high and wide, If you know somebody is coming to your desk, bury the document you`ll need halfway down in an existing stack and rummage for it when he/she arrives.

4.VOICE MAIL
- Never answer your phone if you have voice mail. People don`t call you just because they want to give you something for nothing- they call because they want you to do work for them. Screen all your calls through voice mail. if somebody leaves a voice mail message for you and it sound like impending work, respond during lunch hour when you know they`re not there - it look like you`re hardworking and conscientious even though you`re being a devious weasel.

5. LOOKING IMPATIENT AND ANNOYED
-alwyas try to look impatient and annoyed to give your bosses the impression that you are always busy.

6.LEAVE THE OFFICE LATE
- do this especially when the boss is still around. Make sure you walk past the boss room on your out. Send important emails at unearthly hours ( e.g. 9.35pm, 7.05am, etc) and during public holidays

7. CREATIVE SIGHING FOR EFFECT
-Sigh LOUDLY when there are many people around, giving the impression that you are under extreme pressure.

8. STACKING STRATEGY
- it is not enough to pile lots of documents on table. Put lots of books on the floor etc. (Thick Computer manuals are the Best)

9. BUILD VOCABULARY
- Read up on some computer magazines and pick out all the jargon and new products. Use the phrases freely when in conversation with bosses. Remember, They don`t have to understand what you say, but you will sound impressive.

10. HAVE 2 JACKETS
-if you work in a big open plan office, always leave a spare jacket draped over the back of your seat. This gives the impression that you are still on the premises. The second jacket should be worn while swanning around elsewhere.

11. MOST IMPORTANT
- DON'T forward this to your boss by mistake... ..


Good Luck... ..:)






Friday, July 31, 2009

Zoo Negara


Citer yg lapuk kot.... Tapi aku nak cite jgk...

Kita org aku, mummysya, aries'sya, mama, jijie & Hafek telah melakukan lawatan sambil belajar ke ZOO NEGARA.

Sampai2 je kat pintu masuk tu, aku kagum yg zoo kita ni ada ISO 9001 atau selama ni aku dtg sini x perasan.....

Tujuan sebenar kita org dtg ke sini utk melawat kawan aries'sya dan family kepada Hafek......



Hebat Zoo kita ni.....

Ni dia kawan Aries'sya dan saudara Hafek

First time cuba lens Sigma, best jgk !



Macam biasa aku memberi penerangan kat Aries'sya yg telah bertanya bermacam soalan cepu emas.


Seperti biasa Aries'sya akan menghulur tangan mintak dukung bila dh penat...

X byk sgt binatang yg kita org tengok sebenarnya sebab tujuan utama hanya memenuhi impian aries'sya utk tgk lion.....

Kita gerak dlm kul 6.....



p/s:Mcm ni lah kalau mata ngantuk berciter

Wednesday, July 29, 2009

Nikonian Academy Opening Ceremony

Nikonian Academy (NA) ni sebenarnya aku x pernah dgr langsung sehinggalah aku rasa ingin bertukar dari menjadi ahli keluarga Olympus ke ahli keluarga Nikon....

Bangunan sebelum ni di Phileo D'sara cuma ada satu tingkat saja. Aku dpt belajar satu course je kat sana (Basic To Intermediate).

Kat tempat baru ni, NA amatlah complete... macam dulu kelas , studio dan office sekali tp sekarang tkt bwh kedai jual segala brg tentang photograpy (Discovery Center), tkt 1 kelas & komputer lab, tkt 2 studio dan tkt 3 office... Berbezakan...

4/7/09 tarikh istimewa buat semua Pro Trainer dan student sebab bangunan 3 tkt ini di rasmikan....

Bangga siut.....

Barisan tenaga pegajar...

Pertunjukan api

Siap ada MJ lagi tu....

Keadaan kat dlm lps perasmian, semua brg original Nikon dan brg yg ngam dgn kamera Nikon ader kat sini.

Lepas ni kalau x salah aku dia nak buka pulak branch kat Penang.
Kalau sesiapa nak cari course ke brg Nikon ke bolehlah ke web www.nikonian.com.my



p/s: Geram tgk lens kat situ.....


Tuesday, July 28, 2009

Blogger's Bowling Gathering 2009

Entry yang dinanti-nantikan oleh semua makhluk di dunia ini...hahaha



Tarikh : 26/7/09
Tempat kejadian : Alamanda Putrajaya
Masa : 1.00 Petang
Angaran suspek : 67 org


Macam biasa silalah lawat flickr aku utk gmbr lain......

Harap maaf kalau gmbr ko org yg aku x terambik..... ramai sgt hari tu.... masa gambar kat atas nie diambik pun lebih separuh dh balik.....



p/s: Boss... xde apa2 ker ?

Monday, July 27, 2009

Sepang Drag Race 2009

Sebelum buat entry tentang Blogger's Bowling Gathering tu aku habiskan entry2 lama dulu.....

27 Jun malam.... Aku dan Hafek gi tgk Drag Battle 2009 Siri 2 kat Sepang... Kita org sampai dlm kul 9 lebih. Kalau nak ikutkan dia org start kul 6 ptg, disebabkan kelas aku hbs kul 6 dan nak nak balik mandi lg.

Banyak ketogari kete bertanding hari tu.

So layan gmbr2 kat bawah ni....







Bila agaknya Naza Ria aku nak tukat enjin mcm ni..hehehe


Brother ni solo je..dia mekanik dialah driver





Giler... under 12s utk 400 meter


Timer utk speed plak..!!!


Kete Champion utk expert




p/s: Pekak telinga kejap


Tuesday, July 21, 2009

Flash Class...

Alamak.... Masak aku nak bayar hutang yang berlambak-lambak... Tu la ari tu janji nak update blog hari-hari tapi.....

Mari kita bermeraton

Kita mula kisah tarikh 27/6.....

Pagi aku dah kuar rumah sebab aku dah register sebagai pelajar kelas flash di Nikonian Academy kat area Kota Damansara.

Dalam kelas tu ada 7 org, dua org je melayu termasuk aku lain semuanye cino ... nasib baik pro trainer kat situ mengajar x boring....

Dlm kelas mcm diajar pasal flash yg selama ni aku pakai taram je.... course ini provide 1 lunch & 2 tea break dan 2 org model cino yg keding....

Inilah hasil yg aku hasilkan setelah seharian kat situ....












p/s: Nak masuk kelas aper lagi ha..?




Wednesday, July 1, 2009

'1 World 1 Soul' Bloggers Gethering



Haku malas nak upload gambar byk2. Sesiapa nak gambar yg haku 'snap' boleh ke Flickr



p/s: Sabtu ni ke Nikonian Academy lagi.....

Tuesday, June 30, 2009

Penat Giler !!!

Penat betul weekend haku kali ni....

Hari Sabtu haku ada course kat Nikonian Academy, malamnya pulak gi tgk Drag Battle kat F1 Sepang sampai umah kul 4.30am

Ahad pulak ada blogger gethering kat Titiwangsa lepas tu bawak Aries'sya gi Zoo...

Wowwww..... pack giler

Nanti haku akan buat entry & edit gambar2 2 hari tu....

Thursday, June 25, 2009

Internet Is Not The Only Solution To Your Life

A Jobless man applied for the position of 'office boy' at Microsoft.

The HR manager interviewed him then watched him cleaning the floor as a test.

'You are employed' he said.'Give me your e-mail address and I'll send you the application to fill in, as well as date when you may start.'

The man replied 'But I don't have a computer, neither an email.'

'I'm sorry', said the HR manager.'If you don't have an email, that means you donot exist. And who doesn't exist, cannot have the job.'

The man left with no hope at all. He didn't know what to do, with only $10 in his pocket. He then decided to go to the supermarket and buy a 10Kg tomato crate.

He then sold the tomatoes in a door to door round. In less than two hours, he succeeded to double his capital. He repeated the operation three times, and returned home with $60.

The man realized that he can survive by this way, and started to go everyday earlier, and return late. Thus, his money doubled or tripled everyday.

Shortly, he bought a cart, then a truck, and then he had his own fleet of delivery vehicles.

5 years later, the man is one of the biggest food retailers in the US...

He started to plan his family's future, and decided to have a life insurance.

He called an insurance broker, and chose a protection plan.

When the conversation was concluded the broker asked him his email.

The man replied,'I don't have an email.'

The broker answered curiously, 'You don't have an email, and yet have succeeded to build an empire. Can you imagine what you could have been if you had an email?!!'

The man thought for a while and replied, 'Yes, I'd be an office boy at Microsoft!'

Moral of the story

Moral 1
Internet is not the solution to your life.

Moral 2
If you don't have Internet, and work hard, you can be a millionaire.

Moral 3
If you received this message by email, you are closer to being a officeboy/girl, than a millionaire..........

p/s - Do not forward this article back to me,I am closing my email account & going to sell tomatoes, ehheheheheh....

Monday, June 22, 2009

Betapa Pentingnya Bahasa Inggeris.....

This is a true story from the Japanese Embassy in US!!!

A few days ago, Prime Minister Mori was given some Basic English conversationt raining before he visits Washington and meets president Barack Obama...
The instructor told Mori Prime Minister,
"When you shake hand with President Obama, please say 'How are you?'.
Then Mr. Obama should say, 'I am fine, and you?'
Now, you should say 'Me too'.
Afterwards we, translators, will do the work for you."

It looks quite simple, but the truth is...
When Mori met Obama , he mistakenly said
'Who are you?' (Instead of 'How are you?'.)
Mr. Obama was a bit shocked but still managed to react with humor:
'Well, I'm Michelle's husband, ha-ha...'
Then Mori replied
'Me too, ha-ha...'

Then there was a long silence in the meeting room.


p/s: pentingnya english....

I'm Back.....(Betul ke ?)

Aku rasa dah lama betul aku tak update blog aku yg dh lapok ni... mungkin blog mummysya telah meng'shadow' blog aku kot ? Salah satu sebab mungkin yg jugak jd tukang godek blog bini aku sampai blog sendiri tak terusik...

Aku rasa selepas je entry ni aku akan memulakan entry yg lain sikit tapi sama mcm entry2 yg bini aku publish dan insyaallah akan di update hari2....hehehehe

p/s: Yakin boleh........

Wednesday, May 20, 2009

Cermin 2 arah : Reminder

BAGAIMANA MENGENAL PASTI CERMIN 2 ARAH ?

Ketika kita masuk ke toilet awam, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka)

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki.

Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja.

Saatnyalah kita untuk berhati-hati. Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?.

Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing:

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA

1. TEST DENGAN KUKU JARI

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak(gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin,dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin,hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin ditempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKUJARI". Tidak perlu membayar.


2. TEST DENGAN NAFAS.

Hembus nafas hampir dengan cermin, jika ada kesan nafas/haba di cermin , maka selamat,jika tidak besar kemungkinan Ianya cermin 2 arah.


3. BUNYI

Cuba ketuk cermin tersebut dengan jari slow2, kuat kang pecah plak , jika ianya tidak berbunyi atau bunyi perlahan maknanya ia melekap didinding, jika berbunyi kuat pastinya ada ruang kosong/berongga dibelakang cermin tersebut.Mudah dilakukan, dan ini mungkin bisa menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !


p/s:

PARA WANITA : beritahu teman-teman anda yang lain.

PARA LELAKI : beri tahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda.

Monday, April 20, 2009

Mengingati Kisah Sekolah

Kenangan adalah yang terindah bagi yang lahir 1973 - 1986 (yg bukan tu baca jer la..)

KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1984..
MESTI KORANG INGAT NI

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, SilverHawk, Kickers, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse.
Not to forget NinjaTurtles, Mask, Smurfs dan Voltron.
lagi satu Gaban & jgn lupa Ksatria Baja Hitam...Huhuhuhu

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?
...hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan.
mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah...
ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.
Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah.
ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...
program minum susu di skolah.
nak galakkan budak2 time tuh minum susu.
sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda,
mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.
Pukul tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah,
korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.
ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu....
ada yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? Menda alah ape tu? CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr..
Tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keraswarna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'TiKam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laadlm class.
tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim nganapek kat luar skola tuh...
lagi satu loceng masa nak pegi rehat.
tinggal kan keje skolah, jom kitapegi makan.
budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluarawal.lagi satu yang seronok

mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa....
permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batangaiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen.
Yang tube aiskrim, ada byk2 color tu.
kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!
lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik.
hmmm..ni pun kita main dulu ni.
baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are theWorld, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau,ygWestlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam .
AIDS wujud sejak diorg lahir.
CD pun wujud time diorg lahir.
Michael Jackson dah putih dah time tu.
Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.
Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.
Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.
Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih....
dan diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde remote control.
dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2, nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk forwardkan dkt member2 lame korg.Sure diorg suke punye laa...heheh

tapi apa yang pentinglahkan. .
bila kenangkan saat ni semua dgn mendalam..
mungkin ada diantara kita mengalirkan air mata..
yelah mana taknya bebudak zaman skrg walhal anak sendiri pun takkan lalui zaman yg sebegitu lagi..

sayangnya masa begitu pantas berlalu...

Dimanakah kita ???



p/s : Bestkan zaman sekolah....

Monday, April 13, 2009

Untuk Aries'sya....


video

Macam ni lah kakak kuar dari perut mummy tau.....


Thursday, April 9, 2009

Kek Hari Jadi...Lawak

Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya.

'Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini,encik?' tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.

'Mmmm, tulis saja 'Sayang tidak bertambah tua' di bahagian atas, kemudian sambung dengan 'Sayang cuma bertambah cantik' di bahagian bawah,'kata lelaki itu.

Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain.

Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu:

'SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH.'

Belajar Bahasa Inggeris...Lawak

Seorang gadis yang Bahasa Inggerisnya kacau-bilau. ..
suatu hari terlanggar seorang pelancong US ketika berjalan2 di The mall

Gadis:' I'm sorry '

Pelancong:' I'm sorry, too '

Si gadis kelihatan bingung kerana tidak faham apa yang diperkatakan oleh pelancong itu.. dia meneka2 dan terus menjawab..

Gadis:' I'm sorry. three '

Pelancong: ' What are you sorry for? '

Gadis:'I'm sorry, five '

Wednesday, April 8, 2009

Anak Siapa ?...Lawak

Suzy menyampaikan hasrat hatinya kepada bapanya untuk berkahwin dengan Robert, jejaka pilihannya yang juga adalah jiran dan teman sepermainannya sejak kecil lagi.

Suzy :Ayah, Robert melamar saya. Kami mahu berkahwin.

Ayah :Apa? Tidak boleh! Kamu boleh berkahwin dengan sesiapa saja kecuali Robert.

Suzy:Tapi mengapa?

Ayah :(Separuh berbisik) Kerana Robert sebenarnya adalah abangmu. Tapi, jangan beritahu ibumu ye!

Terkejut dengan jawapan itu,suzy pergi pula kepada ibunya.

Suzy :Ibu, Ayah melarang saya berkahwin dengan Robert.

Ibu :Tak usah dengar cakap ayah kamu tu. Kamu boleh kahwin dengan sesiapa yang kamu suka termasuk Robert.

Suzi :Tapi kata ayah, Robert itu abang saya.Adik beradik kan tak boleh kahwin.

Ibu :(Separuh berbisik) Hmmm....Ayah kamu pun tak tahu kamu bukan anaknya.

Suzy :Ha!!??!!

Kisah 2 Burung...Lawak

Di sebuah kedai menjual burung, terdapat 2 ekor burung kakak tua.
Kedua burung itu berbeza, yang satu suka bernyanyi dan yang satunya lagi hanya diam saja.

Datang seorang lelaki ingin membeli burung kakak tua.Ia berkata kepada si penjual burung.

Pembeli :Berapa harga burung kakak tua ini...??

Penjual: Kalau yang suka menyanyi itu $500, sedangkan yang diam itu $1000.

Pembeli: Ahhh...?? Kenapa yang suka menyanyi lebih murah dari yang diam.

Penjual: Yaa...memang berbeza, yang berharaga $1000 itu ialah pencipta lagunya.

Tuesday, April 7, 2009

Mamak Dapat Anak...Lawak

Suatu hari sedang Ali minum teh di gerai Mamak yang biasa dikunjunginya,
tiba-tiba Mamak gerai tersebut bersorak gembira dan terus datang kepadanya

Ali: Apa yang suka sangat Mamak ni?

Mamak: Saya bini juga surat India mari.

Ali: Apa dia cakap? Tentu good news....

Mamak: Dalam dia punya surat ada cakap sudah beranak. New baby!Ayo.... saya banyak suka hati la. Saya belanja awak free minum jugak!

Ali:Tahniah! Mamak. Ini kena balik India cepat ni?

Mamak:Ya la, saya sudah tiga tahun tarak balik.

Ali: Lerrrrrr.??? ??...kalau 3 tahun tarak balik tu anak siapa?

Hahahaha…

Pak Pandir Tunjuk Pandai...Lawak

Nak dijadikan cerita, suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye.
Entah macamana, di tengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas.

Tapi dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul taik.
Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir ambil keputusan untuk mengkaji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata,
'Bentuk macam taik...' Lepas tu dia pegang pulak taik tu,
lalu dia berkata,'Lembik...macam taik.'

Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu,
lepas tu dia berkata,'Bau macam taik.'

Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun mengambil keptusan untuk menjilat sedikit taik tersebut.

Sebaik sahaja dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit...

'MEMANG TAIK! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!'

Monday, April 6, 2009

Bunuh Setan...Lawak

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau si isteri menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut kepada suaminya.

'Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersamakan bang, dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan'.

Kata si suami 'yerr kerr?' Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan , betul tak sayanggg? sambil ketawa..
Isteri hanya tersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian,
si isteri berkata:'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
Si suami tersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian,
si isteri berkata:'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
'takpe...tunggulah malam'.

Esoknya si isteri berkata:
'banggg, jom kita bunuh syaitan...bang' .
Si suami diam sambil mengangguk lemah.

Esoknya si isteri berkata
'banggg, jom kita bunuh syaitan... '.
Si suami tiba - tiba marah dan berkata ..........
'Ayang nie nak bunuh syaitan ke atau nak bunuh abang'

Cium Isteri...Lawak

Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri :Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?

Suami :Kenapa?

Isteri :Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?

Suami :Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?'

Saturday, April 4, 2009

Layan....

video

p/s: Layan je la......

Friday, April 3, 2009

Kalau Perempuan Tanya... Ada Makna Tersembunyi !

Kalau perempuan tanya : Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi : Siapa yang paling lawa? I ke, budakpompuan tu?

Kalau perempuan tanya : You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi : Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata : Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi : Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata : Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi : Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata : Letihnya hari ni. Malas nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi : Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata : Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi : I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata : I suka berkawan dengan you.You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi :Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la. Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya : You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi : Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata : I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi : Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata : I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi : Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Ini cuma contoh saja.



p/s:Betul ke ?

Thursday, April 2, 2009

Kentut

WASHINGTON : Ia mungkin melucukan dan dianggap tidak masuk akal tetapi pegawai kesihatan persekutuan Amerika Syarikat (AS) dijangka segera mengeluarkan laporan yang memberi amaran kepada umum mengenai faedah kentut.

"Kentut, jika kerap dihidu boleh menyembuhkan perbagai penyakit berbahaya seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis, sakit jantung dan lain lain

"Setiap tahun, kira-kira 130,000 rakyat AS telah pulih daripada perbagai penyakit disebabkan menghidu kentut dan ramai lagi berasa lega daripada penyakit serius kerana terlalu lama terdedah kepada keadaan itu," kata seorang doktor yang bertugas dengan Pusat Kawalan Penyakit (CDC) AS.

Katanya, orang ramai mesti menyedari menghidu kentut sebenarnya menabah khasiat untuk kesihatan orang lain.

Menurut laporan yang akan dikeluarkan CDC, setiap tahun kentut mempulihkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar, 30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga.

Disebabkan masalah makanan tidak teratur. kini ramai rakyat Amerika menghidap kembung perut.

Menurut laporan itu, purata penduduk AS kentut 14 hingga 23 kali sehari.


Moral of the story : Kentutlah merata-rata tempat ingatlah orang-orang yang tersayang!!



p/s: Sanggup ke ?

Wednesday, April 1, 2009

Menikah Dengan Gadis Satu Kampung

Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak munasabah dan terburu-buru.

Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian.

Inilah isi wawancara tersebut:

Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram untuk menikahi gadis satu kampung?

Pegawai Kanan: Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi satu kampung...!! !

hehehehehe..



p/s:Jgn marah ye, haku pun terkena jugak.

Tuesday, March 31, 2009

Kubur Doktor

Pada suatu hari, seorang doktor pakar jantung meninggal dunia. Untuk mengenang jasanya, keluarganya sepakat untuk membuatkan sebuah tugu peringatan dikuburnya berbentuk jantung. Upacara pengkebumian pun berjalan dengan lancar.

Satu bulan kemudian, seorang doktor pakar mata pula meninggal dunia. Seperti yang sudah?, ahli keluarganya sepakat untuk membina sebuah tugu berbentuk mata dikuburnya bagi mengenang jasa beliau. Upacara pengkebumiaan beliau juga berjalan dengan lancer.

Setelah selesai, para hadirin berangkat pulang, hanya tinggal seorang saja yang masih merenung sendirian di pinggir makam si doktor itu. Salah seorang doktor yang lain melihatnya dan segera menghampirinya.

"Sudahlah, yang berlalu biarlah berlalu. Tak usah engkau fikirkan lagi " kata si doktor.

"Saya tidak tahu apa yang harus saya katakan kepadamu," kata lelaki itu.

"Mengapa pula, mana tahu mungkin saya dapat membantu" jawab si doktor itu.

"Saya sedang memikirkan bagaimana pula upacara pengkebumian saya nanti" kata lelaki itu.

"Mengapa pula ?" tanya doktor tersebut.

"Saya seorang doktor pakar penyakit kelamin" jawap lelaki itu sugul…


p/s: Hahahahaha...........

Friday, March 13, 2009

Kawan Yang Amat Celaka


video



p/s: Tak baik tau....

Thursday, March 12, 2009

Pujuk Bini

video

p/s: Yakin boleh bro.....

Friday, March 6, 2009

Let us share what Datuk Dr. Fadilah Kamsah used to say

"Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria , ada datang dengan perasaan "biasa" dan ada datang dengan perasaan serba tak kena ."

Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan "biasa" saja, hasilnya adalah "biasa" saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa.

Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita. Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah..." Jadi renungkan lah....

1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggungjawab 'DATANG BEKERJA' tapi hampa, hasilnya macam kita ' TAK DATANG' kerja

2. Ada kala kita rasa kita BUSY giler, rupanya kita hanya 'KELAM KABUT' .

3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN , tapi rupanya kita BUSY BODY.

4. Adakala kita rasa kita OPENMINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENGAJAR'AN.

5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KRITIS , rupanya kita hanya lebih kepada KRITIK yang mencipta KRISIS .

6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA-NGADA .

7. Adakala kita suka bertanya 'KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE', adalah lebih baik kita tanya 'APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT ?'

8. Adakala kita rasa kita ni pekerja yang SEMPURNA,BAIK DAN BERDEDIKASI tapi cuba tengok dalam-dalam,sela- gi hati kita berdengki,jatuhkan reputasi sesama rakan sekerja (report kat bos kawan kita tak bagus dari kita) dan tak amanah (mencuri dan tak siapkan kerja),kita sebenarnya patut terima hakikat betapa kita lebih teruk dari dari anggapan kita itu sendiri.

Pejam mata dan renung lah diri, kalau kita perlu melakukan ANJAKAN PARADIGMA ,
maka lakukanlah segera...tapi manusia tetap manusia.. sukar untuk berubah kerana kita selalu beranggapan kita lebih baik... adakah dengan merasakan itu kita sememangnya terbaik?

Maka untuk itu , mari kita mula senyum, ceria, mesra sesama kita dan tingkat kerjasama dalam kerja, tak rugi kita semai rasa 'kekeluargaan' dalam tugasan ... kalau kita kurang kerja, cari la kerja membantu teman-teman yang lain.

Tak dapat gaji lebih pun tak apa sebab pahala dapat.. kita withdraw kat akhirat nanti... tapi kalau kita asyik dengki mendengki.. nasib la sebab sudah ditentukan jalan yang sukar itu yang kita pilih..

Renungi lah, berapa ramai kawan kita dan berapa ramai lawan kita, nescaya itulah kayu pengukur diri yang sebaiknya...

"Mengkritik tidak bererti menentang,
Menyetujui tidak semestinya menyokong,
Menegur tidak bermakna membenci,
dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik."



p/s: Macam haku ni teror sgt !

Thursday, March 5, 2009

Daily decisions made by couples









p/s: Macam sama je....

Friday, February 27, 2009


Tak perlu mencari teman secantik BALQIS
Jika diri tak seindah SULAIMAN

Mengapa mengharap teman setampan YUSUF
Jika kasih tak setulus ZULAIKHA

Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM
Jika tak sekuat SARAH

Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH
Jika diri tak se sempurna RASULULLAH S.A.W.


Thursday, February 26, 2009

What to do when you are trapped in a lift?

We never know when and where accidents will happen to us OR people around us.

Read on and hope this piece of information may help any of us when things do happen to ourself, our friends and our loved ones.

One day, while in a lift,
it suddenly broke down and it was falling from level 13 in a fast speed .
Fortunately, I remembered watching a TV program that taught you must quickly press all the buttons for all the levels .
Finally, the lift stopped at the 5 th level.
When you are facing life and death situations, whatever decisions or actions you make decides your survival.

If you are caught in a lift breakdown, first thought inmind may be 'waiting to die'...
But after reading below, things will definitely be different the next time you are caught in a lift.

First - Quickly press all the different levels of buttons in the lift.

Second - Hold on tight to the handle (if there is any).

Third - Lean your back and head against the wall forming a straight line.

Fourth - Bend your knees Reason - When the lift falls, you will not know when it will hit the ground, and it may result in whole body bone fracture.

Point 1 - When the emergency electricity supply is being activated, it will stop the lift from falling further.

Point 2 - It is to support your position and prevent you from falling or getting hurt when you lost your balance.

Point 3 - Leaning against the wall is to use it as a support for your back/spine as protection.

Point 4 - Ligament is a flexible, connective tissue. It can be attached to the bonepart of the activities, but limit the scope of their activities in order to avoid injury. Thus, the impact of fractured bones will be minimised from the severe pressure during fall.




p/s: Selisih......

Wednesday, February 18, 2009

Menurut Dr Stephen Carr Leon

Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu "Mengapa Yahudi Bijak?". Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman diHollywood dan sebagainya.

Ketika tahun kedua, akhir bulan December 1980 dan sedang saya menghitung hari untuk pulang ke California saya terfikir apakah sebab nya kaum Yahudi begitu pintar? Kenapa tuhan memberi kelebihan kepada mereka? Apakah ini suatu kebetulan? Atau olah manusia sendiri? Adakah bijak boleh dijana? Seperti kilang pengeluaran?

Maka saya pon tergerak membuat tesis untuk Phd saya, disamping kebaikan untuk umat sejagat dan dapat hidup secara harmoni. Untuk pengetahuan anda tesis yang saya lakukan ini mengambil masa hampir lapan tahun, ini kerana untuk mengumpulkan data-data yang setepat mungkin.

Antara data-data yang saya kumpulkan ialah pemakanan, adat resam, ugama, persiapan awal untuk melahirkan zuriat dan sebagainya dan data data tadi saya cuba bandingkan dengan bangsa dan kaum kaum lain.

Marilah kita mulakan dengan persiapan awal melahirkan zuriat. Di Israel, setelah mengetahui yang sang ibu sedang mengandung, pertama kali saya perhatikan ialah, sang ibu akan sering menyanyi dan bermain piano dan si ibu dan bapa akan membeli buku metamatik dan menyelesaikan masalah metamatik bersama suami, saya sungguh hairan kerana teman saya yang mengandung sering membawa buku metamatik dan bertanya kepada saya beberapa soalan yang beliau tak dapat menyelesaikanya, oleh kerana saya memang minat tentang metamatik, tentu saja dengan senang saya bantu beliau. Saya bertanya kepada beliau, adakah ini untuk anak kamu? Beliau menjawab, "ia, ini untuk anak saya yang masih didalam kandungan, saya sedang melatih otak beliau, semuga ia menjadi genius apabila dewasa kelak" Perkara ini membuat saya tertarik untuk mengikut perkembangan beliau seterusnya. Berbalik kepada metamatik tadi, tanpa merasa jenoh beliau membuat latihan metamatik sehingga beliau melahirkan anak.

Seperkara lagi yang saya perhatikan ialah pemakanan beliau, sejak awal mengandung beliau gemar sekali memakan kacang badam dan korma bersama susu , dan untuk tengah hari makan utama beliau ialah roti dan ikan tanpa kepala bersama salad yang digaul dengan badam dan berbagai jenis kekacang, menurut beliau daging ikan sungguh baik untuk perkembangan otak dan kepala ikan mengandungi kimia yang tidak baik yang dapat merosakkan pengembangan dan penumbuhan otak anak didalam kandungan. menurut beliau ini adalah adat orang orang yahudi ketika mengandung dan ianya menjadi semacam kewajipan untuk ibu ibu yang sedang mengandung mengambil pil minyak ikan.

Ketika saya diundang untuk makan malam bersama orang orang Yahudi, perkara pertama yang saya perhatikan ialah menu mereka. Setiap undangan yg sama perhatikan ialah mereka gemar sekali memakan ikan (hanya isi atau fillet) dan biasanya daging tidak akan ada bersama dimeja jika ada ikan, menurut mereka, campuran daging dan ikan tak elok dimakan bersama. Salad dan kacang adalah suatu kemestian, terutama badam.

Seperkara yang pelik ialah mereka akan memakan buah buahan dahulu sebelum memakan hidangan utama. Jangan terperanjat jika anda diundang kerumah Yahudi anda akan dihidangkan buah buahan dahulu. Menurut mereka, dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan, ini akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah.

Di Israel, merokok adalah taboo, apabila anda diundang makan dirumah Yahudi, jangan sekali kali merokok, dan tanpa malu mereka akan menyuruh anda keluar dari rumah mereka dam merokok diluar rumah mereka. Menurut saintis di Universiti Israel, siasatan menunjukkan nikotin dapat merosakkan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes, ini bermakna keturunan perokok bakal membawa generasi yg cacat otak ( bodoh atau lembab). Suatu penemuan yg dahsyat ditemui oleh saintis yg mendalami bidang genes dan DNA. Para perokok harap ambil perhatian. (Ironi nya, pemilik pengeluar rokok terbesar adalah …… tekalah sendiri..!)

Perhatian saya selanjutnya ialah melawati tadika mereka, Pemakanan anak anak tadi cukup dikawal, makanan awal ialah buah buahan bersama kacang badam, diikuti dengan menelan pil minyak ikan (code oil lever) Didalam pengamatan saya, kanak Yahudi sungguh bijak dan rata rata mereka memahami 3 bahasa iaitu Hebrew, Arab dan Inggeris dan sedari awal lagi mereka telah dilatih bermain piano dan violin, ini adalah suatu kewajipan. Menurut mereka bermain musik dan memahami nota notanya dapat meningkatkan lagi IQ kanak kanak dan sudah tentu bakal menjadikan budak itu bijak.
Ini menurut saintis Yahudi, gegaran musik dapat stimulate (semacam senaman untuk otak) maka itu terdapat ramai sekali genius musik terdiri dari kaum Yahudi.

Seterusnya ke darjah 1 hingga 6, anak anak Yahudi akan diajar metamatik berkonsepkan perniagaan dan pelajaran sains amatlah diberi keutamaan. Di dalam perhatian peribadi saya, perbandingan dengan anak anak di California, ianya jauh berbeza tentang IQ dan boleh saya katakan 6 tahun kebelakang!!!. Segala pelajaran akan dengan mudah di tangkap oleh anak Yahudi. Selain dari pelajaran tadi sukan juga menjadi kewajipan bagi mereka dan sukan yg diberi keutamaan ialah memanah, menembak dan berlari, menurut teman saya ini, memanah dan menembak dapat melatih otak mem fokus sesuatu perkara disamping mempermudahkan persiapan untuk perhidmatan negara.

Selanjutnya pemerhatian saya menuju ke sekolah tinggi (menengah) disini murid murid ditekan dengan pelajaran mata sains dan mereka digalakkan mencipta produk, segala projek mereka walaupon kadangkala kelihatannya lucu dan mengarut, tetap diteliti dengan serius apatah lagi ianya berupa senjata, perubatan dan engineering, idea itu akan dibawa ke institute tinggi di Politeknik dan Universiti.

Satu lagi yg di beri keutamaan ialah fakulti perniagaan. Saya sungguh terperanjat melihat mereka begitu agresif dan seriusnya mereka tentang perniagaan. Diakhir tahun diuniversiti, para penuntut dibidang niaga dikehendaki melakukan projek dan memperaktik kanya dan anda hanya akan lulus jika kumpulan anda(10 pelajar setiap kumpulan) dapat keuntungan sebanyak $US1juta! Anda terperanjat? Itulah kenyataan, dengan rangkaian seluruh dunia dan ditaja sepenuhnya oleh syarikat milik Yahudi, maka tidak hairanlah mereka dapat menguasai ½ perniagaan didunia! Siapakah yg mencipta design Levis yg terkini? Ianya dicipta di Universiti Israel oleh fakulti bisnes dan fesyen.

Pernahkah anda melihat cara orang Yahudi melakukan ibadah mereka? Salah satu caranya ialah dengan menggoyangkan kepala mereka, menurut mereka ini dapat mengaktifkan otak mereka dan menambahkan oksijan dikepala, banyak ugama lain di Timur Tengah, seperti Islam juga ada menyuruh umatnya menunduk atau menggoyangkan kepala, ini guna dapat mensimulasikan otak kita supaya bertambah aktif. Lihat orang orang Jepun, mereka sering menunduk nundukkan kepala dan ianya sebagai adat. Ramai orang orang Jepun yg pandai? Adakah ianya sebagai kebetulan? Kegemaran mereka ialah sushi (ikan mentah). Adakah ini kebetulan? Fikirkanlah!

Berpusat di New York, Dewan perniagaan Yahudi bersedia membantu mereka yg berminat untuk melakukan bisnes (sudah tentu untuk Yahudi sahaja) jika mereka ada idea yg bernas, jawatan kuasa akan memberi pinjaman tanpa faedah dan pentadbir dari jawatan kuasa tadi akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan yg perniagaan mereka menurut landasan yg betul. Maka itu lahirlah Starbuck, Dell comptr, Cocacola, DKNY, Oracle, Perfileman di Hollywood, Levis, Dunkin Donut dan ada beratus kedai ternama dibawah naungan dewan perniagaan Yahudi di New York. Graduan Yahudi dari fakulti perubatan New York akan disarankan untuk mendaftar dipersatuan ini dan digalakkan memulakan klinik mereka sendiri dengan bantuan wang tanpa faedah, barulah saya tahu mengapa hospital di New York dan California sentiasa kekurangan doktor pakar.

Kesimpulanya, pada teori saya, melahirkan anak dan keturunan yg bijak boleh dilaksanakan dan tentunya bukan semalaman, ianya memerlukan masa, beberapa jenerasi mungkin? Persiapan awal adalah ketika sang ibu mengandung, galakkanlah siibu melakukan latihan metamatik yg mudah tetapi konsisten disamping mendengar musik klasik. Seterusnya ubahlah cara pemakanan, makanlah makanan yg elok dan berhasiat yg baik untuk otak, menghayati musik sejak kecil adalah baik sekali untuk penumbuhan otak kanak kanak, dengan bermain piano dan violin sudah tentu dapat melatih anak anak mencerdaskan otak mereka demikian juga sukan yg memerlukan konsetrasi yg tinggi, seperti memanah, bola keranjang, dart dan menembak.
Merokok menjanjikan jenerasi yg moron (goblok) dan sudah tentu genes bodoh akan mengikut ke jenerasi siperokok. Lawatan saya ke Singapore pada tahun 2005 amat memeranjatkan sekali, disini perokok seperti dianak tirikan dan begitu susah sekali untuk perokok dan anda tahu berapa harga sekotak rokok? US$ 7 !!! ini bersamaan perbelanjaan sehari untuk makan anda!! Saya puji sekali sikap pemerintah Singapore dan menkjubkan sekali!!! dan seperti Israel ianya begitu taboo dan cara pentadbiran dan segi pembelajaran mereka hampir serupa dengan Israel, maka itu saya lihat banyak institusi pelajaran mereka bertaraf dunia walaupon hakikat nya negeri Singapore hanyalah sebuah pulau sebesar Manhattan!!

Anda mungkin muskil, benarkah merokok dapat melahirkan jenerasi goblok, saya telah menemui beberapa bukti menyokong teori ini. Lihat saja Indonesia, jika anda ke Jakarta, dimana saja anda berada, dari restoran, teater, kebun bunga hingga kemusium hidung anda akan segera terbau asak rokok! Dan harga rokok? Cuma US$ .70cts !!! dan hasilnya? Dengan penduduknya berjumlah jutaan orang berapa banyak kah universiti terdapat disana? Hasil apakah yg dapat dibanggakan? Teknologi? Jauh sekali. Adakah mereka dapat berbahasa selain dari bahasa mereka sendiri? Mengapa mereka begitu sukar sekali menguasai bahasa Inggeris? Ditangga berapakah kedudukan mereka di pertandingan metamatik sedunia? Adakah ini bukan akibat merokok? Anda fikirlah sendiri.

Di tesis saya ini, saya tidak akan menimbulkan soal ugama atau bangsa, adakah Yahudi itu zalim sehingga diusir dari semenjak zaman Paraoh hingga ke Hitler, bagi saya itu isu politik dan survival, yg ingin saya ketengahkan ialah, mampu kah kita dapat melahirkan jenerasi yg bijak seperti Yahudi? Jawabanya ialah mungkin dan tidak mustahil dan ianya memerlukan perubahan, dari segi pemakanan dan cara mendididik anak dan saya kira hanya memerlukan 3 jenerasi sahaja. Ini dapat saya lihat sendiri tentang cucu saya, ini setelah saya mengajar anak saya melalui program yg telah saya nyatakan diatas tadi, pada umur 9 tahun (cucu saya) dia dapat menulis esay sepanjang 5 mukasurat penuh. Esay nya hanyalah mengenai Mengapa saya gemarkan tomato!

Selamat sejahtera dan semuga kita dapat melahirkan manusia yg bijak dan bersifat mulia untuk kebaikan manusia sejagat tanpa mengenal batasan bangsa..

Dr. Stephen Carr Leon

P/s: jgn la tanya saya mana tesis tu.


p/s: Betul jugak ckp doktor ni...

Monday, February 16, 2009

Gang:Pengembaraan Bermula



Sory la sebab haku lambat update...ini disebabkan oleh kejadian2 tak di ingini....

Haku memang dah lama teruja nak tengok cite ni sejak ura nak ditayangkan....
kalau tak salah haku part yang Badrul & Lim racing motor tu dah lama ada kat youtube....

Kita orang sampai awal sebab haku takut jalan yang selalu jam kat area Bandar Utama ini, samping tu pun bolehlah haku jumpa krew2 yg haku dah kira kamcing kat Les' Copaque...


Zarin krew tetap yang haku akan jumpa
Haku, Faizu & Mummysya
Tuan Haji Burhanuddin (Big Boss)
Hajah Ainon (Opah)
Haruslah haku di'pow' oleh budak kecil itu
Aries'sya takut tgk moskot Upin & Ipin
Haku menyelit bergambar dgn moskot


Ticket pada hari tu berharga RM15. Tetapi harga tersebut beserta dengan popcorn & air serta poster, pen, sticker, pen dan macam-macam lagi...
So berbaloi....
Cerita nie sesuai untuk tontotan keluarga. So bukan untuk kanak-kanak sahaja. Jadi, bawaklah anak-anak korang menonton, sambil meluangkan masa bersama yang tersayang...

Keseluruhan citer nie memang best.... Jalan cerita yang menarik.... Rugi kalo tak pegi....
p/s: Fan Club yg setia

Anak Dara Ku

Macam tak percaya anak haku dah besar....
Tengoklah gaya2 yang mengacam....
Ini mungkin terpengaruh dengan mummy & auntie2nya...hehehehe





p/s: Lepas ni mungkin tak mintak toy dah kot...

Wednesday, February 11, 2009

Tak Faham !!???

Haku tak paham kenapa PC kat opis haku ni x boleh acces webside lain tapi boleh masuk blogger ?? Nie dah membuatkan haku tergendala buat keje sb melayan si blog nie...

Kompius....

p/s: nak block, block la semua la kan

Bapa Borek Anak Rintik....

Semalam masa haku tengah layan game Prince Of Persia......


Nur'iel : daddy...daddy...buat aper tu ?
Haku : daddy tengah main game lawan hantu..
dah rapat kat meja pc haku..
Nur'iel : boleh tak kakak duduk kat daddy ?
Haku : boleh...
Nur'iel : kakak nak tengok je.....
Haku : boleh...
Nur'iel : kakak nak main boleh ?
haku bagi dia tekan kat number pad je...
tak lama lepas tu
Nur'iel : daddy...kakak main game lawan hantu la..
daddy pergi gosok baju, esok daddy nak work...
Haku : ???????


p/s: Padan muka haku

Pembuka Selera...

Ini entry pertama haku jadi haku x tahu nak mula mcm mana ?

Setelah sekian lama aku memendam rasa utk berblog timbul lak rasa ingin berblog.
Ini mungkin rasa x puas hati haku kat bini aku (mummysya) yg sentiasa berblog...

Sebelum apa2 haku nak kenalkan diri haku yg mungkin ada yg dah kenal...
Nama haku Hazizul Nizam Bin Hisham manusia yg telah hidup di KL ni selama 12897 hari....
Kaki PC & PSP game, korang sebut je apa sampai ada yg haku dah buang sebab dah byk dan menyemak ...nanti haku cite..
Minat haku dlm bidang fotografi & videografi sehingga tertubuhlah Syazul Enterprise yg telah bertapak selama 4 tahun lamanya.

Kalau sesapa nak haku ambik gambar & video kawin ko org ker honeymoon ker event ker bolehlah contact haku atau bini haku mummysya.

p/s: Harga boleh di runding...

Tuesday, February 10, 2009

Tergerak Hati

Haku pun tak tahu kenapa haku nak berblog.....
mungkin jelous tengok bini haku asyik berblog kot....
Dengan ini rasmilah MR HAZIZUL'S BLOG dengan jayanya dan diharap dapat di update hari2....Insyaallah...